trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Vennlighet for fred! (kanskje et litt høyt mål, men skitt au)

| 2 kommentarer

Hvor mange ganger om dagen blir du møtt med vennlighet? og hvordan føles det?

Hvor mange ganger om dagen møter du folk med vennlighet? og hvordan føles det?

Jeg tror de fleste vil svare at det føles godt, det gir energi og man blir glad av å bli møtt med vennlighet.

Vennlighet kan praktiseres i ALLE sammenhenger. Her kommer en del eksempler – når du sitter på buss/tog/t-bane; så kan et smil oppleves som vennlighet og gi glede. Når du kjører bil; ikke døm, vær vennlig og slipp frem andre trafikanter eller fotgjengere og vær tålmodig. Kjøreturen blir ikke bedre av å kjefte på andre inne i din egen bil. Når du sitter og ser på TV; vær vennlig og snakk hyggelig om programmet du ser på eller slå av (viktig å praktisere når barn og unge er tilstede). Når du møter dine kolleger eller skolevenner; smil et ekte smil, si hei og vær hjelpsom. Når du føler at alle andre gjør det bedre enn deg og du sammenligner deg med andre og kanskje til og med blir selvmedlidende; unn andre suksess, vær glad på deres vegne og praktiser vennlighet. Når du er i butikken; gi et vennlig smil til dem som jobber der eller andre kunder. Når du føler deg litt sliten eller frustrert; vær vennlig mot deg selv – stopp opp, pust og ro ned. Når du møter mennesker som sender deg negativ energi (i forskjellige varianter), istedenfor å møte de tilbake med samme mynt – praktiser heller vennlighet. Du sparer dere begge for mange vonde tanker og følelser.

Tenk gjennom din dag og hvilke sammenhenger du kommer borti som kan bidra til mer vennlighet. Når kan du praktisere vennlighet? Se gjerne for deg noen scenarioer (lag en film i ditt indre der du ser for deg hvordan du møter andre og vil bli møtt?) deretter gjør du det i praksis, da er du allerede på god vei.

Husk at en hyggelig prat eller en kompliment til og med kan gjøre dagen for den det gjelder.

Livskvaliteten din er avhengig av kvaliteten på din vennlighet og raushet overfor andre mennesker. 

Vennlighet er smittsomt. Når du blir møtt med vennlighet, så får du litt mer glede som du kan dele videre med andre. Når du deler videre med andre, så kan de dele videre med enda flere. Sånn kan vi være med på å skape en vennlighetsbølge der målet med bølgen er vennlighet for fred. Jaja, noen vil kanskje si det høres litt voldsomt ut, men tenk heller at små frø også vokser seg store. Når folk virkelig føler vennlighet, så er det med på å skape fred i den enkelte. Vi mennesker liker å bli sett og anerkjent for den vi er, og det er nettopp det vennlighet gjør. Det knytter oss sammen. Da føler vi oss gode nok som den vi er og vi vil føle mer glede samtidig som vi er en del av noe som er større enn oss selv. Husk det skal så lite til å spre litt vennlighet og glede.

En litt crazy idé: (Drømmer om å lage et eller annet der ordet vennlighet/kindness blir brukt med Go´nok som oppdragsgiver. Det kan være et armbånd, en ring, et smykke, en spenne, button, t-skjorte, klær el lign. Kanskje en hel kolleksjon, hehe 😉 – noe som viser at vi i fellesskap praktiserer vennlighet, og er miljøvennlig og bærekraftig). Ta kontakt om du tenner på ideen!

Trine ♥

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar