trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

På jakt etter blomstrende trær i nærheten av Oslo Sentrum. 

Søndag 24 april 2022 tok jeg meg en impulsiv byvandring på jakt etter blomstrende trær i Oslo. Jeg har prøvd å lete etter et sted der jeg kan få tips om hvor i Oslo jeg kan finne disse vakre trærne, uten hell. Derfor tenkte jeg at jeg tar saken i egne hender og dokumenterer min lille oppdagelsesferd, der målet var å finne hvor i sentrumsnære Oslo (akse Bygdøylokket – Bjørvika) disse trærne befinner seg. Naturopplevelser gir meg mye livskvalitet og det er godt for både fysisk og psykisk helse. Kanskje kan jeg inspirere noen til en tur til Oslo på jakt etter disse nydelige trærne, der du får en dose livskvalitet på kjøpet. Dette gjør også underverker for selvfølelsen.

Jeg bestemte meg for å starte turen ved Bygdøylokket, og det første treet så jeg med en gang. Det befinner seg helt nederst i Bygdø allé. Ferden gikk videre oppover den samme gaten, der det var en del litt mindre hvite blomstrende trær. Fine nok syns jeg.

Da jeg kom opp og forbi Gimle kino, gikk jeg innimellom små gatene på Frogner. Det er lurt å være oppmerksom og ha med seg øynene i dette området, da det plutselig dukker opp nydelige trær langs gatene og i de flotte hagene rundt omkring. Trær som mest sannsynlig har stått der i veldig mange år. 

Noen av høydepunktene kommer her:

Utenfor Uranienborg skole var det et fantastisk tre med hvite blomster. Vel verdt turen innom der. Jeg er ikke så dreven på hva disse forskjellige trærne heter, men Magnolia har jeg lært meg. Jeg kunne ikke unngå å se et nydelig stort Magnolia tre på adresse Oscars gate 61. Dette treet har ikke slått ut i full blomst enda, så det blir bare finere og finere de nærmeste ukene vil jeg tro.

På hjørnet på vei inn i Inkognito Terrasse, så fant jeg et søtt litt mindre tre med rosa blomster. I denne rolige gaten, som det også var en koselig kafé med mulighet for å sitte ute var det et fint hvitt tre og flere trær som veldig snart kommer til å blomstre. Ferden gikk videre mot Solli plass, der jeg plutselig fikk se et hav av rosa blomster på flere trær i Observatoriegata. Disse var virkelig et vakkert skue, og i full blomst akkurat nå. På vei ned til selve sentrumskjernen, tok jeg turen innom slottsparken. Der var det en klynge med flotte rosa trær (mulig Kirsebærtrær), i parken som ligger på venstreside av slottet (når du er på vei ned mot sentrum). 

I selve sentrum langs Karl Johans gate så jeg ikke et eneste blomstrende tre, så der er det ingen vits å gå på jakt etter disse trærne. Første tre med blomster etter Karl Johans gate så jeg først da jeg kom til Operagata, rett over gangbroen på vei over til Bjørvika. Jeg vil nevne at dette området også er verdt en tur på grunn av atmosfæren, de spesielle bygningene og at man kan få en ørliten Venezia vibe når man tusler rundt og kikker. Dette området blir bare finere og finere for hvert år. Et siste glimt av blomstrende trær fikk jeg i Barcode området, Dronning Eufemias gate. Ferden min denne gangen endte ved Middelalderparken (men det var null blomstrende trær der).

Området med flest blomstrende trær på denne turen var Frogner. Selve opplevelsen står til terningkast 6 av flere grunner. Været, enkelhet, helt gratis, påfyll, fysisk aktivitet og mye vakkert å se.

NB: Blomstringen varer ikke i så alt for mange uker til. Hvis du er interessert i et vakkert skue og har mulighet, anbefaler jeg å dra en tur til Oslo by så raskt som mulig for å få meg deg denne blomstrende opplevelsen.

Trine

Trine Øfsti Bråten er grunnlegger, eier, coach, kurs- og foredragsholder for Diameta. Diameta har flere tjenester for å hjelpe barn, ungdom, foreldre og voksne til en god psykisk helse. Les mer om Diameta på: www.diameta.no. Trenger du hjelp med selvfølelse og livsmestring, ta kontakt!

Det er stengt for kommentarer.