trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Når fasit ikke bare har ett svar…

| 6 kommentarer

Det er veldig mange fasiter der ute som handler om hvordan vi bør leve for å ha et godt liv. Det kan være fasit på et sunt kosthold, fasit på hvordan du bør tenke, fasit på hvordan du blir lykkelig, fasit på hvordan du blir slank, fasit på hvordan du blir frisk, fasit på hvordan du finner drømmemannen/kvinnen – ja strengt tatt så finnes det vel et hav av fasiter på det meste. Dessverre er det i tillegg lett å falle for fristelsen å tro at det finnes quick fix løsninger for det meste. Noen eksempler på det kan være: lynslankekurer, tenk deg glad, bli rik i en fei, tre steg til lykke mm.

Er det noe jeg har erfart etter å ha jobbet med mennesker i mange år, så er det at det finnes bare en ekte fasit for hvert menneske og den kan være forskjellig fra person til person. Ofte tar det du vil oppnå mer tid enn du tror.

To erkjennelser jeg synes er viktig å huske på:

Det finnes veldig få quick fix løsninger som varer.

Det er viktig å finne din fasit og det som fungerer for deg.

Jeg tror det er lurt å ha et åpent sinn, ikke la seg lokke av alt som er på markedet og være tålmodig. Det finnes mange muligheter og mange som gjerne vil hjelpe (og det er bra). I vrimmelen av hjelpere, stopp opp og spør deg selv – er det denne hjelpen jeg trenger? Må jeg ha hjelp til dette nå eller er det noe annet jeg trenger å gjøre eller finne ut av først? Noen ganger kan det å prate med venner eller familie være en veldig god start for å snevre inn til kjernen av der utfordringen eller ønsket resultat ligger. I stedet for å høre på og kun prøve ut andres fasiter, så kan det være mye billigere å ta en prat med noen av de nærmeste først.

Når du har blitt litt klokere på hva du trenger hjelp til, så kan det være fint å finne en som kan bidra med hjelpen du trenger (hvis det er riktig for deg). Selv da, skal du være på vakt og lytte til magefølelsen, eventuelt få en anbefaling når du velger en som skal hjelpe deg.

En ting jeg har tro på er at fasiten for det meste ligger hos en selv. Det er du som vet hva som føles riktig for deg og etter hvert erfarer du hva som faktisk fungerer for deg – så start å lytte litt mer til deg selv også. Vær åpen for at det kan være annerledes for deg å nå drømmen, målet eller få bukt med utfordringen din enn for andre som sitter med sine fasiter på hva som fungerer for dem. På veien, husk å ikke dømme andre for deres måter å gjøre ting på. Gode tips, råd eller veiledning kan være viktig å ta med seg, lytte til, og prøve ut – men det er ikke nødvendigvis nøyaktig den fasiten som tar akkurat deg helt til målet ditt. Stol mer på din egen magefølelse, den har som oftest veldig rett. Fasiten er individuell for alle. 🙂 

Selv bruker jeg dette bevisst nå som jeg jobber med min egen situasjon, og det fungerer foreløpig bra.

Trine ♥

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar