trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

To verktøy for å takle stress…

| 0 kommentarer

Første gang jeg ble kjent med yoga og meditasjon var for 19 år siden da jeg gikk gravid med min eldste sønn Mathias. Siden det har jeg praktisert jevnlig. Jeg hatt også hatt perioder der jeg har glemt å praktisere. I tider med mye jobbing (når behovet egentlig har vært størst), er det lett at det går i glemmeboken.

Yoga og meditasjon er to viktige verktøy jeg bruker bevisst nå i oppbyggingsfasen etter å ha møtt veggen og jeg merker hvor god effekt det har både for den mentale og den fysiske helsen min. Det blir også i større grad anerkjent som metode for utbrenthet, stress, depresjon mm. og jeg opplever at det er flere leger og psykologer som også anbefaler dette.

Indre ro, balansert energi, bedre immunforsvar, kreativitet, tilfredshet, medfølelse, tilstedeværelse, velvære, god indre tilstand og ikke minst god søvn er noen stikkord på hvordan det kan påvirke kropp og sinn.

I min prosess har yoga og meditasjon hatt en stor del å si for å føle meg og bli bedre. Det er ingen quick fix, så jeg har jobbet med å få det inn i min daglige rutine over tid, slik at det føles helt naturlig å gjøre det på lik linje med andre hverdagslige gjøremål. Jeg fikk det anbefalt av alle i mitt hjelpeapparat og har lest meg opp på det som metode både i forhold til rehabilitering, men også som forebygging. I begge tilfeller er de svært virkningsfulle, men jeg heller nok mest mot å bruke det forebyggende om du kan det. Da kan du være heldig å spare deg for ubehag og i verste fall sykdom, da det hjelper nervesystemet i kroppen å roe seg ned. Bare for å presisere, jeg mener ikke dette er det eneste svaret for absolutt alt med hensyn til god helse. Det er sammensatt, og består av mange elementer som bør være på plass, for eksempel kosthold, bevegelse, nok søvn mm. Når det blir brukt som et tillegg til andre gode livsstilsvalg som gir helsegevinst, er jeg overbevist om at dette er smart.

Mange tror det er vanskelig å komme i gang med yoga, og at man må delta på mange kurs. Det trenger du ikke, det finnes mye bra på YouTube dersom du ikke veldig gjerne ønsker å gå til et sted der du også kan få veiledning, oppfølging og tilrettelegging. Meditasjon finnes det mye informasjon om på nett, og et hav av apper som kan brukes. For meg er det viktig at stemmen til vedkommende som snakker i appen er god å lytte til, når jeg mediterer ved hjelp av en app. Kan også gjøres uten app.

Kan varmt anbefale å teste ut både yoga og meditasjon og ønsker deg lykke til om du prøver. 🙂

Fordeler med yoga: Veldig positivt for nervesystemet (organer, muskler, skjelett) lettere/bedre pust, sterkere lunger, bedre konsentrasjon, mer glede, bedre søvn, mykere kropp, bedrer evnen/fokus til å gjennomføre «ting». Rett og slett medisin på grønn resept (fysisk/psykisk). Kilde: Heidi Rinnan Moholt – Yoga og Pilatesinstruktør, Helhetsterapeut (NNH).

PS: Om du liker bloggen min, hjelp meg gjerne å dele videre. Den er ikke sponset eller driftet av store influenserbyråer, så all deling er til stor hjelp. På forhånd takk for hjelpen! 🙂

Trine ♥

Du trenger ikke sitte sånn som jeg gjør på bildet altså, det er kun som en illustrasjon 😉

Legg igjen en kommentar