trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

TIPS for å erstatte brødmat

| 0 kommentarer

I forrige blogg delte jeg noen av mine daglige rutiner for å holde grunnmuren min sterk. En del av dette dreier seg om det jeg spiser og derfor ønsker jeg å dele noen gode oppskrifter med dere. Enkelte tåler ikke å spise så mye brød og det kan være vanskelig å finne alternativer. Jeg er selv oppvokst på brødmat og det har vært endel av mitt kosthold i mange år. Ikke visste jeg at det kunne lage problemer for min mage 🙂 Det var godt å finne ut av dette etter 40 år 😉 Jeg har en stund spist Ryvita knekkebrød for å erstatte vanlig brød, men har ikke blitt noe særlig bedre i magen av den grunn. Det er også ganske KJEDELIG å bare spise det samme. Etter samtaler med Nina Ruud i Kostholdscoachen fikk jeg inspirasjon til å endre kostholdet mitt – litt etter litt.

Her er oppskrifter på noe av det jeg bruker å spise til frokost/lunsj/kvelds. Jeg bytter på hvilket måltid jeg spiser de forskjellige.

GRANOLA frokostblandingGran

Ingredienser:

2 dl havrekli

5 dl havregryn

1,5 dl kokos

1,5 dk mandler hakket/skivet

1 dl sesamfrø

2 epler/pærer

1 – 2 ss honning eller 1-2 ts steviosa/sukrin

1 ½ ts kanel

100 g smeltet Cocosa uten kokossmak (fåes i helsekost)

Bland det tørre i en bolle. Mos frukt først, hell i kanel, cocosa og honning og bland det sammen med eplene. Bland alt sammen og hell over på et brett med bakepapir. Stek på 160 grader i 20 min, vend Granolaen og sted 20 min til.

Ta ut når Granolaen er gylden. Avkjøles på rist.

KNEKKEBRØDKnekke

Ingredienser:

2 dl linfrø

2 dl solsikkefrø

2 dl gresskarkjerner (hakkes om ønskelig)

2 dl sesamfrø

1 ts salt

3-4 egg (str. Avgjør)

2 ss cocosa uten kokossmak (fåes i helsekost)

Bland alle frøene og salt. Rør sammen egg og cocosa og hell over frøene. Blandes godt. Bruk stekebrett med bakepapir og trykk massen jevnt ut. Rut opp passende biter med en kniv/pizzahjul og stek midt i ovnen på 160 grader i 30 min. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

VANILJE KESAM OG COTTAGE CHEESE

kesam

Ingredienser:

Noen ss Vanilje Kesam

Noen ss Cottage Cheese

Blåbær/evt. andre bær (ta det du føler for)

Mandler/evt. andre nøtter (hakkede)

Blandes sammen.

Granola og knekkebrødoppskriften er hentet fra Soma

♥ Trine

Legg igjen en kommentar