trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

TIPS for å erstatte brødmat

| 0 kommentarer

I forrige blogg delte jeg noen av mine daglige rutiner for å holde grunnmuren min sterk. En del av dette dreier seg om det jeg spiser og derfor ønsker jeg å dele noen gode oppskrifter med dere. Enkelte tåler ikke å spise så mye brød og det kan være vanskelig å finne alternativer. Jeg er selv oppvokst på brødmat og det har vært endel av mitt kosthold i mange år. Ikke visste jeg at det kunne lage problemer for min mage 🙂

Her er oppskrifter på noe av det jeg bruker å spise til frokost/lunsj/kvelds. Jeg bytter på hvilket måltid jeg spiser de forskjellige.

GRANOLA frokostblandingGran

Ingredienser:

2 dl havrekli

5 dl havregryn

1,5 dl kokos

1,5 dk mandler hakket/skivet

1 dl sesamfrø

2 epler/pærer

1 – 2 ss honning eller 1-2 ts steviosa/sukrin

1 ½ ts kanel

100 g smeltet Cocosa uten kokossmak (fåes i helsekost)

Bland det tørre i en bolle. Mos frukt først, hell i kanel, cocosa og honning og bland det sammen med eplene. Bland alt sammen og hell over på et brett med bakepapir. Stek på 160 grader i 20 min, vend Granolaen og sted 20 min til.

Ta ut når Granolaen er gylden. Avkjøles på rist.

KNEKKEBRØDKnekke

Ingredienser:

2 dl linfrø

2 dl solsikkefrø

2 dl gresskarkjerner (hakkes om ønskelig)

2 dl sesamfrø

1 ts salt

3-4 egg (str. avgjør)

2 ss cocosa uten kokossmak (fåes i helsekost)

1 ss fiberhusk

Bland alle frøene og salt. Rør sammen egg og cocosa og hell over frøene. Blandes godt. Du kan også ha litt chiafrø i røren hvis du liker det. Bruk stekebrett med bakepapir og trykk massen jevnt ut. Rutes opp i passende biter med en kniv/pizzahjul og stek midt i ovnen på 160 grader i 30 min. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

VANILJE KESAM OG COTTAGE CHEESE

kesam

Ingredienser:

Noen ss Vanilje Kesam

Noen ss Cottage Cheese

Blåbær/evt. andre bær (ta det du føler for)

Mandler/evt. andre nøtter (hakkede)

Blandes sammen.

Granola oppskriften er hentet fra Soma

♥ Trine

Legg igjen en kommentar