trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Frykten for å vise meg frem

| 17 kommentarer

Frykten for å vise meg fremDet å lage en blogg var for åtte måneder siden for meg – HELT UTENKELIG

Jeg var rett og slett redd for å vise meg frem. Jeg var usikker på om mitt budskap var godt nok. Jeg tenkte også at jeg ikke kunne skrive bra nok. Dette tenkte jeg til og med da jeg hadde lyst til å dele noe på Facebook. Da jeg fortalte dette til noen venner, kunne de ikke forstå at jeg kunne ha det sånn. Det trodde jeg ikke om deg, sa de. Et godt poeng – det er ikke alltid vi ser hva folk sliter med. Jeg fant til slutt ut at jeg har to valg. Enten ta tiden til hjelp og komme med mine tanker i møte med mine klienter. Eller nå et større publikum ved å våge å vise meg frem. Nå prøver jeg det siste, så vil tiden vise hvordan det går 🙂

Selv om jeg jobber som coach og terapeut, så er jeg i stadig utvikling. Jeg mener utviklingen aldri stopper, og at jeg kan og vil lære noe nytt hver dag.

For å tørre å gå ut av boksen og gjøre noe jeg er redd for, har jeg hørt at det er bare å gjøre det. ”JUST DO IT” – sier de. For meg så ble dette litt drastisk. Jeg måtte utfordre meg selv i å gjøre ting som er ”litt” skummelt. Dette var og er en god strategi for meg. For å komme frem til bare ”å gjøre det”, så har det for min del vært viktig å bygge opp en god grunnmur og lage gode rutiner for å ta vare på meg selv.

Her er noen av de enkle grepene jeg gjør i min hverdag:

Jeg vil ta det grunnleggende først!

  • Et godt og næringsrikt kosthold
  • Vitaminer/mineraler tilpasset meg
  • Trening
  • Nok søvn
  • Positive tanker

I tillegg til dette tar jeg avslapningsøvelser hver dag.  Jeg gikk et Mindfulness-kurs hos Bente Kristensen, eier av Livsendring. Dager der jeg ikke har tid, bruker jeg enkel pusteteknikk.

Jeg har også laget meg en takknemlighetsliste. Denne har jeg bygget opp over tid. Start med å skrive to ting du er takknemlig for hver dag. Når du er fornøyd med listen din, bruk da tid på å lese igjennom det du er takknemlig for hver dag.

Jeg gjør også noen enkle yogaøvelser som kalles De 5 tibetanske riter (start med 3 repetisjoner).

Disse tre rutinene (avslapping, takknemlighetsliste og de fem Tibetanske riter) tar meg ca. 15 – 20 minutter hver dag.

Tilbake til frykten min. Jeg har over tid gjort ting som er ”litt” skummelt for å utvide komfortsonen min – sammen med de grunnleggende rutinene. Dette har styrket grunnmuren min 🙂

♥ Trine

 

17 kommentarer

Legg igjen en kommentar