I forrige blogg delte jeg noen av mine daglige rutiner for å holde grunnmuren min sterk. En del av dette dreier seg om det jeg spiser og derfor ønsker jeg å dele noen gode oppskrifter med dere. Enkelte tåler ikke å spise så mye brød og det kan være vanskelig å finne alternativer. Jeg er selv oppvokst på brødmat og det har vært endel av mitt kosthold i mange år. Ikke visste jeg at det kunne lage problemer for min mage 🙂
Her er oppskrifter på noe av det jeg bruker å spise til frokost/lunsj/kvelds. Jeg bytter på hvilket måltid jeg spiser de forskjellige.
Ingredienser:
2 dl havrekli
5 dl havregryn
1,5 dl kokos
1,5 dk mandler hakket/skivet
1 dl sesamfrø
2 epler/pærer
1 – 2 ss honning eller 1-2 ts steviosa/sukrin
1 ½ ts kanel
100 g smeltet Cocosa uten kokossmak (fåes i helsekost)
Bland det tørre i en bolle. Mos frukt først, hell i kanel, cocosa og honning og bland det sammen med eplene. Bland alt sammen og hell over på et brett med bakepapir. Stek på 160 grader i 20 min, vend Granolaen og sted 20 min til.
Ta ut når Granolaen er gylden. Avkjøles på rist.
Ingredienser:
2 dl linfrø
2 dl solsikkefrø
2 dl gresskarkjerner (hakkes om ønskelig)
2 dl sesamfrø
1 ts salt
3-4 egg (str. avgjør)
2 ss cocosa uten kokossmak (fåes i helsekost)
1 ss fiberhusk
Bland alle frøene og salt. Rør sammen egg og cocosa og hell over frøene. Blandes godt. Du kan også ha litt chiafrø i røren hvis du liker det. Bruk stekebrett med bakepapir og trykk massen jevnt ut. Rutes opp i passende biter med en kniv/pizzahjul og stek midt i ovnen på 160 grader i 30 min. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.
VANILJE KESAM OG COTTAGE CHEESE
Ingredienser:
Noen ss Vanilje Kesam
Noen ss Cottage Cheese
Blåbær/evt. andre bær (ta det du føler for)
Mandler/evt. andre nøtter (hakkede)
Blandes sammen.
Granola oppskriften er hentet fra Soma
♥ Trine