trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Tett på terroren i London

| 0 kommentarer

Jeg var nylig i London fra 3-6. juni. London badet i sol på lørdag og livet var godt å leve. Dagen var spekket med sightseeing, shopping, god mat og toppet med Champions League finale på en ekte Londonpub på kvelden. En av mine favoritthobbyer er å reise – det gir meg en frihetsfølelse og utrolig mange gode minner. Bare det å tusle rundt og se, oppleve og suge inn atmosfæren gir meg utrolig mye. Lørdag var fantastisk!

Søndag ble stemningen en helt annen. Det var terrorangrep i London. Jeg kunne ikke tro det med en gang og ble ganske sjokkert må jeg innrømme. Jeg var rask til å svare alle som sendte bekymret meldinger både på SMS og FB. Dagen før gikk jeg forbi 10 Downing Street og plutselig så jeg Theresa May på nyhetene tale til folket om denne grufulle hendelsen. Et viktig utdrag fra talen i mine øyne: ” It will only be defeated when we turn people’s minds away from this violence and make them understand that our values – pluralistic British values – are superior to anything offered by the preachers and supporters of hate”.

Det å være så tett på terror gjør noe med hvordan jeg tenker og føler. Det var bare 700 meter fra hotellet til Borough Market og derfor måtte hotellet ta i mot folk til frokost som var blitt evakuert fra sine hoteller i området der det skjedde. Stemningen var både rar og trist på en gang. Det var lite mennesker ute denne søndagsmorgenen, noe som kanskje ikke var så rart. Etter hvert som dagen gikk, kom det flere og flere mennesker ut, men stemningen var helt annerledes enn på lørdag. Politiet var mye mer synlig i gatene og det virket som om folk kikket seg litt ekstra over skuldrene og var på vakt. For å være helt ærlig så virket folk redde…! Men livet går jo videre, også etter slike angrep til tross for at tankene går tilbake til ofrene og deres familier. Dette ble en annerledes tur. Det ble mer sightseeing, tusling og opplevelser men med terroren tett på.

Media oppfordrer til å leve som vanlig, og det er jo for så vidt viktig. Jeg vet at folk har blitt mer bevisste når de velger reisemål på grunn av terrorfaren og det er helt forståelig. Det er trist at det har blitt sånn og det er trist hvis det fortsetter sånn.

Jeg håper at de som er ledere i vår verden vil gjøre noe for å endre på dagens situasjon. Jeg har tro på det Theresa May sa i sin tale. Snu folks tanker vekk fra vold og få dem til å forstå at det pluralistiske verdigrunnlaget i samfunnet er overlegent dem som taler og støtter hat.

For meg er det ingen tvil om at vi trenger mye mer forebygging på flere plan og fra tidlig alder. Vi trenger mer bevisstgjøring og (ut)dannelse om å leve sammen og skape gode relasjoner i flerkulturelle samfunn. Dette kan alle bidra med ved å bry oss mer om hverandre og gi hverandre positiv oppmerksomhet istedenfor sårende kommentarer og hatefulle handlinger. Vær bevisst ditt samfunnsansvar du også, det er MYE viktigere i dagens samfunn enn du tror. Det er ikke uten grunn at de store talerne verden over ofte snakker om å komme sammen for fred. JA, dette er store ord, men blir ordene så store at folk ikke klarer å ha fokus på det i hverdagen – ikke vet jeg, men noe må gjøres.

Trine ♥

En annen hobby jeg har er å ta bilder, her er noen fra London-turen. Følg meg på Instagram for flere bilder trine_gonok:

Notting Hill

Kensington gardens

Big Ben

Notting Hill door

Westminster Abbey

Mayfair café

Legg igjen en kommentar