trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

SKJERP DERE og skaff dere en bedre selvfølelse!

| 11 kommentar

 

Jeg var på et foredrag for noen uker siden. Der var temaet; tre viktige elementer for å lykkes i en bedrift. Det var visstnok Harvard Business School som hadde forsket på hva firmaer med STOR suksess gjør i forhold til andre.

Her er de tre elementene slik jeg forstod dem:

 1. Gjør hverandre gode og hjelp hverandre til å lykkes. Dette skaper en sterk kultur i firmaet.
 2. Fortell gode historier som igjen forteller hva firmaet står for.
 3. Identitet og ideologi – hvilken posisjon skal firmaet ha i markedet.

Summen av dette skaper suksessfulle bedrifter! 

Jeg har tenkt litt på dette i ettertid og det som forundrer meg veldig er at det er svært få mennesker som lever etter dette på privaten. Hva med å gjøre om disse tre elementene til å gjelde hver enkelt av oss – jeg tror det vil ha en enorm påvirkning på samfunnet vårt. Les de tre elementene på nytt og tenk deg samfunnet vårt.

 1. Gjør hverandre gode og hjelp hverandre til å lykkes: Jeg trenger ikke å gå langt for å få fullstendig ERROR på den fronten. Jeg leser daglig i sosiale medier det stikk motsatte. Hva er det med folk som rakker ned på andre – kritiserer hverandre over en lav sko uten å tenke på at det de selv skriver og sier også slår tilbake på dem selv. Det samme gjelder ute blant folk – stygge blikk, ekle kommentarer – hvisking og tisking. Hvor ble det av oppdragelse? Det burde faktisk vært konsekvenser for så dårlig oppførsel! Hva lærer du barn og ungdom når du holder på sånn??? Det er ikke rart det blir mye mobbing i skolene når de voksne oppfører seg som idioter!!! En annen ting som viser meg at vi ikke klarer å leve etter dette i Norge; Folk sammenligner seg med andre HELE tiden og er så misunnelige at de ikke klarer å si hyggelige ting til hverandre en gang. Jeg må bare si SKJERP DERE og skaff dere en bedre selvfølelse. Det skaper ikke en sterk kultur i samfunnet at vi ikke klarer å unne andre å ha det bra. Slutt å døm andre mennesker, du VET ikke hvordan folk egentlig har det før du blir kjent med dem. Prøv heller å gjøre hverandre gode og hjelp hverandre, så skal du se at gode ting skjer.
 2. En god historie starter med oss selv. TØR å fortelle DIN historie fordi DU er unik. TØR å være deg SELV! Det er faktisk ingen som er akkurat sånn som deg. Dette burde være det mest spennende i møte med andre mennesker. Her kan vi alle anerkjenne hverandre for den vi er selv om vi er ulike. Tenk hvis alle hadde vært helt like, det hadde jo vært gørrkjedelig. Det er mye mer spennende at vi som samfunn kan bruke alle de unike og spesielle menneskene som finnes sånn dem er skapt. Ikke sett noen i bås, men finn og se egenskapene og talentene til den enkelte. Dette starter allerede som barn og det er der de små frøene av historier blir sådd. Så heller frø som kan bli til gode mennesker som vil hverandre godt.
 3. Da kommer jeg over på det siste som handler om identitet og ideologi. Vi har alle vår egen identitet. Det kan vi enkelt se på fingeravtrykk og vi er fra naturens side ment å være forskjellige. Anerkjenn forskjellighet og la folk få lov til å ha sin egen forståelse av verden uten å dømme – når det er sagt så må vi som samfunn følge visse regler sånn at det føles trygt å bo i samfunnet vårt.

Jeg tenker vi fint kan bruke disse tre elementene ikke bare i bedrifter, men også som leveregler!

Jeg vet med meg selv at jeg fikk en helt annen gnist i meg da jeg fant min passion. Jeg vet også hvor glad og stolt jeg blir for å få anerkjennelse for det jeg gjør, selv om jeg inni meg selv vet at jeg gjør en viktig jobb. Jeg vet også at jeg kan bli lei meg hvis jeg ikke får anerkjennelse av folk jeg skulle ønske å få anerkjennelse fra. Dette er faktisk basisbehov i oss mennesker. Vi visner om vi ikke blir vannet.

Jeg har en oppfordring til dere som leser dette. Gi mer anerkjennelse til folk rundt dere, se og lytt til hverandre, gjør hverandre gode og hjelp hverandre til å lykkes.

Trine ♥

11 kommentarer

 1. Ja, Trine! Helt enig! Husk at de som kritiserer andre egentlig kritiserer seg sjøl. De ser egentlig bare sine egne svakheter. Vi er aldri sterkere enn det svakeste ledd. Det hjelper ikke å kritisere de i baktroppen. De gjør så godt de kan. Når vi bruker ordene VI og OSS bevisst hjelper det OSS alle. Hvis vi bare bruker ordene JEG og DEM hindrer det OSS.

 2. Alle ser at du gjør en viktig jobb. Jeg ser også at det kommer fra ditt hjerte og jeg merker at du brenner for det du gjør. Da signaliserer du samtidig noe verdifullt ut til andre, at du ønsker at de skal lykkes og at de skal finne sin egen passjon i det de gjør.

  Å se at andre lykkes og kunne glede seg med dem er en stor rikdom. Du har den!

 3. Trine, dette var bra skrevet det! Bånn ærlig, rett på kornet og rett i hjertet! Takk?

 4. Bravo Trine!!
  Veldig viktige ord.
  Jeg heier på deg!!!

 5. Ord til ettertanke! Alle har sin historie-begynn å fortell. I møte med andre møter vi oss selv, og derfor støtter jeg deg 100%.ved å være mer anerkjennende,lytte mer,unne istenfor å misunne er vi med på å bygge hverandre opp.

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.


Follow Me

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: