trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Tenker du ofte på det du mangler i livet ditt?

| 0 kommentarer

Det kan veldig ofte være lett å ha fokus på det man mangler i livet sitt. Alt du skulle ønske du hadde, som du både ser, tenker og er misunnelig over at alle andre har. Noen ganger kan det til og med føre til negativt tankespinn, vonde følelser, sammenligning og fokus på det du helst vil bort fra. Da blir det nesten som å bevege seg mellom nåtid og fortid, med negativt fokus i en evig runddans. Noen ganger kan det være vanskelig å ”snappe” ut av det, spesielt hvis det er mye som er utfordrende i livet og resultatet blir som en nedadgående spiral.

En voksen dame som kom til coaching hos meg hadde i lang tid vært i dette nedadgående tankespinnmoduset. Hun sammenlignet seg med alle de «perfekte og vellykkede» på jobben. Følte seg ikke god nok sammenlignet med dem og følte seg heller ikke tilstrekkelig på hjemmebane da tidsklemma og logistikken tårnet seg opp. Konsekvensen av dette gjorde henne mer og mer engstelig, som etterhvert førte til dårlig søvn, angstanfall og en rekke andre utfordringer som var vanskelig å komme ut av på egen hånd (bare for å presisere – denne tilstanden krever at det jobbes over tid og at man målbevisst bruker flere verktøy/metoder). Denne damen hadde etter en lang periode i en negativ spiral til slutt bestemt seg for at hun ikke orket å kun ha fokus på det som ikke var bra i livet hennes. Sakte men sikkert ble hun motivert til å gjøre noe for å få det bedre. Den dagen hun bestemte seg for å gjøre endringer, ble et vendepunkt i hennes liv.

For å få til endring, så må du ville ha endring og være villig til å investere tid til å gjøre endringen. Det krever innsats og et utvalg av metoder, verktøy og en god plan. Min erfaring er at det ikke nødvendigvis er en fasit som passer for alle, men nok søvn er viktig og en god start for alle. Det å finne ut hvordan man skal løse dette, starter alltid med selverkjennelse. Når du er klar, finn ut om du trenger hjelp fra andre. Det kan være av en venn, familie, samtalepartner, psykolog, terapeut, coach eller andre du stoler på. Start i det små, lag en plan, test/evaluer, endre ved behov og bygg på med det som føles riktig for deg etterhvert som du føler deg bedre.

Et godt og enkelt verktøy når du har utfordrende dager med fokus på det du mangler, kan være så enkelt som takknemlighet. Ha fokus på hva du faktisk er takknemlig for. Alle kan finne noe de kan være takknemlig for. Det at vi bor i et av verdens rikeste land med et fantastisk helsevesen og gratis skolegang er fint å være bevisst eller at du har noen å være glad i, har mat på bordet hver dag, en seng å ligge i kan være en god start for å ha noe på listen din.

Det å lage en takknemlighetsliste (leses hver dag) som kan hjelpe deg å huske på hva du har i livet ditt akkurat nå som er bra, er en fin måte å få en litt bedre følelse. Etterhvert kan du føye til noe du gjerne vil ha i livet ditt, da er det lettere å ha fokus på et mål du ønsker å nå. Når du har en god følelse, så er sjansen større for å ha positive tanker og bevege deg mot å finne løsninger som kan gi deg det du ønsker i livet ditt som er positivt, som gir deg glede og kjærlighet.❤️

Har du tunge dager, kan det også være en god idé å komme seg ut i skog og mark og få kroppen i bevegelse. Det gjør noe med både den fysiske og psykiske helsen vår og har en mengde positive ringvirkninger for kroppen vår. Les hvilke HER!

Trine ♥

Noe som gir meg veldig mye hver dag, hele året er å være ute i naturen og følge med på hvordan den forandrer seg. De mange uttrykk trær gir fascinerer meg også, og ikke bare naturen i seg selv. NB: Jeg tar i mot klienter for «walk and talk», det vil si at dersom du trenger noen å snakke med og ønsker å gjøre dette samtidig som du er ute i naturen, så kan du ta kontakt med meg på trine@diameta.no.

Legg igjen en kommentar