trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Irriterer du deg over folk som bare klager?

| 0 kommentarer

Alle mennesker klager til tider – noen mer enn andre. For folk rundt kan det være både irriterende, slitsomt og energi tappende å høre på og ganske provoserende når det ikke skjer noe mer (i hvert fall hvis du KAN gjøre noe med det). Kan du ikke gjøre noe med det du klager over, så tenk deg om før du overøser andre med klagingen din. Den påvirker folk og kan være smittsom. I verste fall kan du støte folk vekk fra deg og bli ensom og nedstemt.

Jeg har laget min egen lille klage regel: «Hvis jeg absolutt MÅ klage, så skal jeg også være villig til å gjøre noe med det jeg klager over».

Best er det sikkert å droppe klaging, men noen ganger er det jo godt å sette ord på ting, så lenge det ikke blir med klagingen og løsningene uteblir. Andre ganger kan det til og med være fint å bli litt obs på klagingen hvis det har blitt et ubevisst mønster. Tenk heller på hva du kan gjøre istedenfor. For eksempel å være takknemlig, ha fokus på det du ønsker å få til og vær løsningsorientert.

Det er til og med helsegevinst i å klage mindre, så her er det bare å sette i gang og skape nye vaner. Nye vaner kan ta tid (det er forskjellig fra person til person og i gjennomsnitt tar det 66 dager), så ikke fortvil om du ikke får det til med en gang.

Klag mindre – få det bedre! 🤗

Er du mye rundt mennesker som klager og syter mye? Ikke fall for fristelsen og bli medlidende – da er det lett å bli tappet for energi. Kanskje trenger personen litt medfølelse og ved å praktisere en medfølende atferd både for seg selv og andre kan det faktisk gi deg lavere stressnivå og gjøre deg lykkeligere. Det forskes på dette med medfølelse ved blant annet universitetet i Stanford i USA (Kilde: Livslystmagasinet)

Sjekk ut en interessant artikkel med tre steg til en mer medfølende atferd her!

Trine ♥

Trine Øfsti Bråten er eier og gründer av Diameta og organisasjonen Go´nok. Diameta jobber for at alle barn og unge skal føle seg trygge, glade og ha en god selvfølelse. Trenger du hjelp med selvfølelse og livsmestring, ta kontakt med meg.

Legg igjen en kommentar