trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Meningen med livet!

| 0 kommentarer

Du må finne meningen med livet hører vi stadig vekk. Mange synes det virker så stort og så uoverkommelig. Hvordan finner vi egentlig meningen med livet?

Det handler i utgangspunktet om å bli kjent med deg selv. Den du er og hva du liker å gjøre. Alle mennesker er født med forskjellige egenskaper og talenter og godt er det, ellers hadde vi alle hatt samme jobb og gjort akkurat det samme på fritiden.

For å finne dine egenskaper som handler om hvem du er, spør deg selv helt enkelt – hvem er jeg? Det kan være du får svar som jeg er omsorgsfull, kreativ, energisk, inspirerende, modig, kul, morsom, utholdende, tålmodig, nysgjerrig, målrettet, sprek, snill, smart, raus etc.

For å finne dine egenskaper som handler om hva du liker å gjøre spør deg selv helt enkelt – hva liker jeg å gjøre? Det kan være du får svar som jeg liker å lese, skape, løse mattestykker, reise, være aktiv, strikke, tegne, skrive, hjelpe andre, analysere, planlegge, lære etc.

Når du har funnet hvilke egenskaper du har som handler om hvem du er og hva du liker å gjøre – så er det i hvert fall et lite skritt på veien. Dette kan gi deg en indikasjon som gjør at du lettere kan finne veien til et meningsfylt liv. Bruk egenskapene dine som definerer DEG, ikke de som definerer dine venner eller hva din mor og far mener er best for deg. For å få mest mulig ut av ditt eget liv, anerkjenn deg selv sånn som du er. Finn noe å holde på med enten på jobb eller i fritiden som gjør at du får brukt egenskapene som gir deg både glede og mening. Det å gi deg selv muligheten til å være den du er med dine egenskaper og talenter, er som å gi ekstra næring til deg selv. Da vil du blomstre og det vil være lettere å være glad i deg selv og livet ditt.

TIL FORELDRE: Det er viktig å anerkjenne og se egenskapene og talentene til barn og ungdom slik at de selv ser, forstår og utvikler seg sånn som er riktig for dem. Da vil det være enklere for dem å finne mening med livet sitt.

En liten gutt jeg snakket med sa det så klokt:

Jeg spurte: Hva er meningen med livet?

Han svarte: Det er å leve

Jeg: Hva er å leve?

Han: Det er å ha det gøy for da er jeg glad.

Meningen med livet er derfor svært så enkelt: – At det er forskjellig fra person til person, og derfor helt individuelt. Det er DU som definerer din mening med nettopp ditt liv. Ikke andre.
Ikke la deg friste til å påvirkes av alt andre sier, gjør eller har gjort. Hold fokus på deg selv og dine forutsetninger og dine tanker og meninger om hva som gir deg mening. Det gir god mening. For deg, og livet ditt.

Trine ♥

Trine Øfsti Bråten, eier og gründer av Diameta og Go´nok

Legg igjen en kommentar