trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Kjennetegn på godhjerta folk!

| 2 kommentarer

Jeg er så heldig å ha mange godhjerta folk i mitt nettverk som er oppriktig interessert i å være gode mot andre mennesker. Jeg snakker ikke om dem som utgir seg for å være godhjerta, men som til syvende og sist har en skjult agenda, bare så det er sagt.

Jeg har en god stund tenkt og studert hva som er felles for disse folka. Min opplevelse er at de oftest har en ikke dømmende adferd, de føler seg gode nok som den de er, de har en god selvfølelse, har ikke overdrevent behov for å sammenligne seg med andre og er trygge på seg selv.

Disse menneskene har heller ikke behov for å ha makt over andre enn seg selv, de er rause istedenfor å være grådige, de er fokusert på løsninger istedenfor problemer, de bidrar istedenfor å være late, de unner andre godt istedenfor å være misunnelige, de er ydmyke istedenfor å være hovmodige.

Disse godhjerta folka er de aller beste rollemodellene vi kan ha i vårt samfunn som nå preges mye av det stikk motsatte.

Føler du deg god nok som den du er og har en god selvfølelse, så vil du ikke ha behov for å krenke eller mobbe andre.

For å komme dit må folk som utøver dårlig adferd og holdninger gå i seg selv. De trenger å bli bevisst på at handlingene deres ikke bidrar til noe positivt for hverken dem selv eller andre. Dårlige handlinger har ofte negative konsekvenser og nettopp derfor må vi lære oss hvordan vi kan være gode mennesker.

Dette kommer til å ta litt tid, men nå som vi lever i en digitalisert verden så går dette mye raskere. De dårlige handlingene blir mer synlig og toleransen for dette blir lavere for hver dag som går.

Barn og unge er vår fremtid og jeg elsker å lære dem om sosial og emosjonell kompetanse slik at de blir trygge, sterke og har en solid verktøykasse i hverdagen. Grunnen til at det er så fantastisk gøy å lære dem dette, er fordi de er så åpne, hjertelig imøtekommende og lærevillige. De elsker å lære om seg selv, de ser verdien av det og de tar det innover seg mye raskere enn voksne. Det gir meg håp om enda flere godhjerta folk!

Trine ♥

Trine Øfsti Bråten er eier og gründer av Diameta og den frivillige organisasjonen Go´nok. Diameta jobber for at alle barn og unge skal føle seg trygge, glade og ha en god selvfølelse. Trenger du hjelp med selvfølelse og livsmestring, ta kontakt!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar