trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Jeg er glad i deg…

| 0 kommentarer

Hvor ofte sier du det til folka rundt deg?

Min yngste sønn er et av de menneskene jeg vet som er flinkest til å uttrykke hva han føler for dem rundt seg. Det gjør at jeg også blir enda flinkere til å si hva jeg føler. Han sier VELDIG ofte ”mamma – jeg elsker deg” eller «mamma – jeg er såååå glad i deg at hjertet mitt nesten eksploderer” eller «mamma – når jeg ser på deg så får jeg glitter i øynene”. Jeg kjenner at hver gang, selv om han sier det ofte, så gjør det noe med mine følelser. Jeg føler meg elsket og det å føle seg elsket er i hverfall en av de beste og viktigste følelsene jeg vet om.

Jeg vet at mange barn ønsker og trenger mer omsorg, mer gode ord for den de er og ikke bare for hva de kan eller hvor fine klær de har på. Mange barn ønsker og trenger å føle at de er gode nok som den de ER, også trenger de sårt å føle seg elsket. Du som forelder kan bidra til at barnet ditt føler seg mer elsket bare ved å si: ”Jeg er glad i deg”.  Det er kun fem små ord, som ikke tar lang tid å si og som betyr så uendelig mye. Vi trenger mer kjærlighet! Kjærlighet som medisin kan brukes både forebyggende og rehabiliterende. Det er helt gratis, har ingen bivirkninger og kan redde liv.

I tillegg vil jeg oppfordre både barn og voksne til å begynne og si flere gode ord til folka rundt deg som handler om hvem de er som person. 

Her er noen forslag:

Jeg er glad i deg

Jeg elsker deg

Jeg liker deg

Jeg er stolt av deg

Du er en fin person

Jeg liker humoren din

Du er en god venn

Jeg synes du er omsorgsfull og snill

Du er morsom å være sammen med

Det er alltid så fint å være sammen med deg

Du er bare helt herlig

Du er unik og en fantastisk person

Du er god nok akkurat som du er

Du har en bra måte å være på

Du er verdifull

Du er smart

Du er snill mot vennene dine

Du har mange gode meninger

Du er tøff

Du sprer så mye glede rundt deg

Du er klok

Du er alltid blid og glad

Du er fin

Jeg har et ønske om at flere mennesker vil se personen bak alt det ytre og ikke nødvendigvis bare det de har på seg eller hvor flinke de er. Det er når vi snakker til den egenskapene bak den man er at vi styrker selvfølelsen. God selvfølelse er viktig for å ha det bra.

Definisjon selvfølelse: Det du føler om deg selv og hvor verdifull du synes at du er. Har du god selvfølelse så vil du akseptere deg selv (og andre) som den du er, føle deg verdifull og god nok.

Definisjon selvtillit: Den enkeltes tro på sin evne til å prestere.

Trine ♥

Trine Øfsti Bråten er eier og gründer av Diameta og den frivillige organisasjonen Go´nok. Diameta jobber for at alle barn og unge skal føle seg trygge, glade og ha en god selvfølelse. Trenger du hjelp med selvfølelse og livsmestring, ta kontakt!

Legg igjen en kommentar