trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Har du gjennomføringsevne?

| 0 kommentarer

Hvor mange kjenner seg igjen? Du har så sinnsykt mye du skal eller må gjøre fordi du har satt deg store mål, men du får ikke gjort en dritt!!!

Dette fenomenet kalles visst prokrastinering. Hvis du googler ordet, så kommer følgende beskrivelse på wikipedia: Prokrastinering eller utsettelsesatferd betegner å utsette eller forsinke noe man har bestemt seg for å gjøre. Utsettelsen gjøres selv om personen vet at dette er uheldig.

Jeg hadde en periode før jeg ble alene med barna mine, hvor jeg kjenner meg veldig igjen i beskrivelsen. Jeg hadde bestemt meg for å satse som gründer og for meg så handlet det mest om at jeg var redd for å vise meg frem og det jeg kunne tilby verden. I tillegg så hadde jeg den tryggheten som gjorde at jeg ikke ”trengte” det akkurat da. Det var lett å utsette til i morgen. I morgen ble til dagen etter, også går dagene. Det var jo ikke sånn at jeg ikke fikk gjort noen ting, men det gikk mye saktere enn det hadde trengt. Ingen god følelse egentlig, for innerst inne visste jeg jo at jeg egentlig bare ville kjøre på. Jeg er en person som liker å få ting gjort og i tillegg hadde jeg en viktig jobb å gjøre. For meg ble det fort en helt annen verden da min eks samboer og jeg flyttet fra hverandre og jeg skulle bo alene med to barn. Tankene på at shiiiit, dette kommer jeg ikke til å klare, ingen liker meg, det er ikke så viktig det jeg driver med osv. kom stadig på besøk i den perioden og jeg var redd for å mislykkes. Forskjellen nå var at jeg MÅTTE gjøre noe, ellers ville jeg ikke klare å forsørge meg selv og barna mine. Jeg tror ikke det er sånn at alle må komme dit at de er på randen av konkurs eller skal skilles for å få ræva i gir. Egentlig så tror jeg det handler mye om å bestemme seg for at nå GJØR jeg det jeg har planlagt. En god plan er alfa og omega. Noe som har vært avgjørende viktig for meg er fokus, mål og en stor dose tålmodighet. Hva er det som skal til for å ta meg videre mot målet, har derfor vært et mantra.

Jeg tror at de fleste mennesker i kraft av seg selv kan bli mye bedre på gjennomføringsevne. Rydd unna det som stopper deg av frykter, troer og negative/ødeleggende overbevisninger. Lag deg noen klare mål og delmål, ty til handling (ingen har fått til noe ved å bare sitte og dagdrømme), og hold fokus gjennom å spørre deg selv om det jeg gjør NÅ tar meg nærmere målet. Feiler du, så har du lært enda mer – men merk mine ord; du vil mest sannsynlig gjøre de samme feilene inntil du tar med deg læringen og gjør en endring. Det hjelper også på resultatet at du er villig til å gjøre en god arbeidsinnsats. Dess mer innsats med riktig fokus mot målet, jo raskere vil du få resultater. Man kan kjøpe seg hjelpere i øst og vest og det kan gi deg en kickstart og er i noen sammenhenger helt nødvendig, men til syvende og sist er det DU som må gjøre jobben. Om det er å komme i bedre form, starte en business, bli toppidrettsutøver, få deg en jobb eller noe helt annet.

Just DO IT!

Trine ♥

Legg igjen en kommentar