trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Er vi virkelig så utilfredse at vi ikke kan la være å snakke ned andre mennesker?

| 0 kommentarer

Med så mange reportasjer om barn og unge som ikke har det bra, sliter psykisk, opplever krenkelser, slåssing, kniver, lærere som er redde for å gå på jobb så får vi konstatert daglig at noe må gjøres. Vil du at barnet eller ungdommen din skal leve og vokse opp i det som for endel barn og unge er et totalt kaos? Ønsker du det for naboen din sine barn eller andre for den sakens skyld? Ringvirkningene blir bare større og større når vi kun tenker at så lenge MITT barn har det bra, ja da er alt greit. Hvor har det blitt av empati, hjelpsomhet og omsorg i samfunnet vårt? Det er vel ikke forbeholdt veldedige organisasjoner å ha slike holdninger.

Vi er rett og slett nødt til å ta et mye større ansvar alle sammen!

Det gjelder spesielt dere som helt tydelig viser at dere har en negativ holdning og påvirkning på andre.

Sånn som dere som skriver så blekket spruter i kommentarfeltene og spyr ut den ene kommentaren verre enn den andre helt ukritisk og blottet for all sosial kompetanse. Også kalt nett-troll.

Det gjelder også dere som sitter og kritiserer folk dere ikke kjenner for eksempel på TV eller andre steder, helt uten å tenke over hvordan det påvirker spesielt barn og unge rundt deg. Kanskje det i verste fall får barnet ditt til å krenke andre, og den verst tenkelige konsekvensen av mobbing så vi i Brennpunkt dokumentaren om Arnar og Mia. Mia tok sitt eget liv på grunn av all mobbingen. 🙁

Det gjelder dere som blogger med et overdrevent fokus på utseendet, kropp og operasjoner og så vidt jeg ser ikke selv forstår hvordan dette påvirker tusener på tusener med barn og unge til å få et helt forskrudd bilde på hva som er et normalt utseende. Dette kan skape så mye stress og press og også bidra til at den psykiske helsa til barn og unge er MYE verre enn den hadde trengt å være. Tenk over det før du skriver om hva du skal operere eller fikse på neste gang. Ikke bruk ditt eget behov for å få bekreftelser og egenterapi til å påvirke andre i en retning som får veldig mange unge jenter og kanskje også gutter i en viss alder til å få dårlig selvfølelse. Det er rett og slett dårlig karma. I kjølvannet av dette har vi også mediene som livnærer seg på å få enda flere klikk ved å bruke noen av disse bloggerne som agn.

Det gjelder også alle dere som dømmer andre barn eller voksne enten for utseende, adferd eller sosial status før dere har rukket å bli kjent med vedkommende. Det er bare trist at foreldre nekter barna sine å være sammen med et barn som er annerledes eller har en diagnose. Det at folk er forskjellig er jo det som gjør oss spesielle og samfunnet hadde blitt utrolig kjedelig dersom alle var like.

Jeg oppfordrer ALLE til å ta ansvar, tenk over hvordan du påvirker andre. Hva slags inntrykk vil du at folk skal sitte igjen med etter å ha møtt deg? Hva vil du etterlate deg av fotavtrykk? Ønsker du å bidra til at folk får det verre eller bedre? Det samfunnet vi lever i nå krever enda mer av oss da informasjonsstrømmen går raskere for hver dag. Din adferd og dine handlinger HAR faktisk konsekvenser. TA ANSVAR og tenk deg om før du gjør noe som påvirker andre negativt. Start med deg selv og tenk heller over hva du kan gjøre for å påvirke folk positivt. 🙂

Trine ♥

 

Legg igjen en kommentar