trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Nå er det sommerferie for mange barn, hva skal til for at den blir bra?

| 1 kommentar

Som barn ferierte vi på Onsakervika camping, den beste plassen på denne jord (for meg som barn). Som familie var vi aldri på sydenferie, det var alltid camping for alle penga. 🙂 Den eneste gangen vi dro til syden var på korpstur. Da vi var på camping møtte jeg igjen de samme vennene år etter år. Det tok ikke lang tid før vi var tilbake til de faste gjøremålene hver sommer. Bading, strand, kule-is (sitron og pistasj), pappa liggende under Volvoen (mekking), spillerom, kikking på gutta, kortspill, løpetur med pappa, minigolf, shopping på Hønefoss, høre på musikk osv. Lista er enda lengre og fylt med uendelig mange gode følelser. Jeg ville ikke byttet bort dette for alt i verden, for så mange gode minner skal du lete lenge etter. Jeg gråt da sommerferien var slutt, så fint hadde jeg hatt det.

onsakervika1

Stranden på Onsakervika camping

Vi har campet i noen år nå også, bare på en annen campingplass (Omlidstranda camping) og de gode følelsene rundt det å bo i en campingvogn er der fremdeles. Jeg ser hvordan mine barn koser seg på samme måte som jeg gjorde og det gjør meg veldig glad.

Når du nå enten skal være hjemme i ferien, dra på hytta, til campingvogna eller på reise i Norge eller i utlandet, sørg for at barna dine får minner som igjen gir gode følelser. Det er ikke så mye som skal til for et barn. Det å gjøre ting sammen, slike ting som dere vanligvis ikke gjør i hverdagen lager gode minner. Det trenger ikke koste så mye heller. Mine beste minner kostet ingen ting. Lær barnet ditt at hun eller han ikke trenger å sammenligne seg selv med de som reiser på dyre sydenturer, luksusferier eller jordarundt reiser. Lær barna dine og deg selv til å ha en ikke dømmende holdning til hvor andre drar på ferie. Lær de at minnene dere skaper sammen er de som vil sitte i hjertene deres resten av livet. Det er vi foreldre som skaper presset barna føler seg i mellom. Hjelp de å se at det ikke er hvor dere reiser som betyr noe, men hvem som er der og hva dere gjør sammen som er viktig. Lær de også å verdsette de små ting (som egentlig er store). Det å komme tilbake på skolen med hjertet fylt til randen av gode minner og følelser er noe som vil gjøre at det ikke spiller noen rolle hva alle de andre har gjort.

Solnedgang på Omlidstranda

Det første barna på campingen sa til meg da vi var der nå i pinsehelgen var: Når skal vi ha sånn godterijakt i skogen? Det kostet ikke all verden, kun en liten finnerpremie med godteri men dette var noe barna husket fra i fjor. Noe annet de husker er bading på kvelden før solen går ned. 🙂

Det er flott at det blir satt fokus på at det er helt greit å ikke være på de dyreste feriene, og at folk vil låne bort husene sine til de som ikke har råd til å dra på ferie. Det er flott med raushet oss mennesker i mellom. Det som hadde vært enda flottere er om dere foreldre vil lære barna deres at det som virkelig teller når alt kommer til alt er ikke hva du eier og har, men hvem du er og hva du står for. Vis kjærlighet for deg selv og andre.

Ha en fantastisk sommer og skap minner som varer livet ut 🙂

GOD SOMMER!

Trine ♥

Min artikkel om barns selvfølelse på Foreldre.no

Én kommentar

Legg igjen en kommentar