trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Hvilken retning peker motivasjonen din?

| 3 kommentarer

Veldig mange voksne som kommer til coaching hos meg er motivert bort fra noe. Det er noe de ikke er ferdig med i fortiden sin.

Når du er motivert bort fra noe, så beveger du deg mellom nåtid og fortid. Tankene dine går til det du vil bort fra. Det kan være jobb, dårlig livsstil, samboeren din, en dårlig vane, sykdom eller egentlig alt som gjør at du ikke har det bra med deg selv. Du kan se for deg at du sitter fast i fortiden din og beveger deg i en synkemyr. Du ”tror” du kjemper deg fremover. Faktum er at når du nesten har kravlet deg ut av synkemyra, og tankene dine går tilbake på det du vil bort fra, så havner du midt i synkemyra igjen. Sånn går dagene, og til og med årene for noen. Noen er ikke engang klar over at de tenker slik.

For å finne ut om du er motivert bort fra noe, så legg merke til hvordan du snakker. Enten med andre eller deg selv. Ta for deg det som er viktig for deg knyttet opp mot det område i livet ditt du har utfordringer med.

  1. Det kan være at du vil bort fra jobben din og det som er viktig for deg er stabil økonomi. Spør så: ”hvorfor er det viktig for meg med stabil økonomi?” Om du er motivert bort fra noe kan svare være: Det er viktig fordi jeg ikke orker å ha dårlig økonomi. Det som skjer, er at du går rett tilbake til det du vil bort fra, som er dårlig økonomi.
  2. Et annet eksempel kan være at du har det dårlig med samboeren din. Noe som er viktig for deg i dette tilfelle er å ha god kommunikasjon med partneren . Spør så, hvorfor er det viktig for meg med god kommunikasjon. Svaret kan være: Det er viktig fordi da slipper vi å krangle eller misforstå hverandre. Det samme skjer her, du vil bort fra krangler og misforståelser.

Du kommer deg sjelden videre dersom du stadig går tilbake til det du er motivert bort fra.

Hva skal du gjøre i de tilfellene du finner ut at du er motivert bort fra noe?

Vær ærlig med deg selv og sjekk, hvor står jeg nå? Ta en status med deg selv. Skriv ned hvordan du har det i nå situasjon, og ta deg tid til å reflektere over hvordan du virkelig har det. Dette krever innsats.

Når du er ferdig med hvordan du har det akkurat nå, så er det på tide å begynne å tenke på hva du vil ha istedenfor. Ta en skikkelig brainstorming og skriv ned alle tanker rundt dette. Dette skal skrives på en til motivert måte, noe du vil ha. For eksempel: Jeg vil ha god kommunikasjon med min samboer eller jeg vil ha stabil og god økonomi. Deretter begynner du å se for deg målet ditt. Målet kan være et stykke frem i tid og det er helt greit. MEN, du kan ikke hoppe rett fra nåtid til målet ditt, da er det viktig at du setter deg delmål. Når du har dette klart for deg, og begynner å tenke på det du er motivert til, så er du på god vei.

Nå er det viktig å være bevisst det du er motivert TIL. Hver dag, så ofte du klarer er det fint å tenke på det du motiveres til. Lag deg gjerne et kart, der du skriver ned delmål og hovedmål. Du må også være bevisst hva du skal gjøre som neste skritt.

Det aller viktigste du må gjøre etter dette er å ty til handling og ha fokus på det du vil ha – gjør noe for å komme nærmere målet ditt så ofte du kan.

TIPS: Det er fint å feire delmål underveis i prosessen 🙂

Dersom du synes det er utfordrende å klare dette på egen hånd, kan du ta kontakt med en som kan hjelpe deg i prosessen. Dette er en investering i resten av livet ditt, og bare du avgjør hva fremtiden din er verdt 🙂

Lykke til 🙂

♥ Trine

 

DSC_1585

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar