trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

«Den følelsen»

| 0 kommentarer

Husker du da du var barn og gledet deg til bursdagen din? Husker du da du kunne ta på deg shorts eller skjørt for første gang den våren? Eller hva med den første sykkelturen for sesongen. For ikke å snakke om isen. 🙂

Jeg har bursdag den andre mai og derfor er våren helt spesiell for meg. Hvert år står den for en ny start og i naturen spirer og gror det. Folk blir glade og kommer ut fra husene sine, kanskje er de mer sosiale også. Våryr er et uttrykk som lett kan forbindes med lykkefølelse hos noen, og det er kanskje det vi føler når våren og snart sommeren endelig dukker opp etter en lang vinter.

Jeg husker veldig godt mine bursdager som barn og når jeg tenker på det, så kommer de samme følelsene tilbake. Jeg kan til og med kjenne lukten, smaken, høre latteren og se det for meg. Den spenningen et barn har rett før bursdagen, er en spesiell følelse, ”den følelsen”. Selv om jeg blir 43 år, så gleder jeg meg fortsatt til bursdagen min, og grunnen til det er nok at jeg har så gode minner fra barndommens bursdager.

Det samme gjelder det å nyte våren og det som skjer i naturen nå, stopp opp og legg merke til trærne rundt deg som spirer, se at blomstene kommer opp fra bakken og at gresset gror. Finn din måte å finne ”den følelsen” på, slik at du lett kan finne tilbake til den når DU måtte trenge den. Det å bli flinkere til å kjenne på gode følelser, vil gjøre at du står sterkere når det kommer litt motbør. Dette krever øvelse og bevisste valg i hverdagen. Ta deg litt tid hver dag til å være her og nå, se på det som er rundt deg og vær takknemlig for det du har som er bra i livet ditt. Dette kan ikke sies nok ganger, så om du har lest det før, så er det viktig med repetisjon. Stress i hverdagen er vår tids største utfordring.

Om nøyaktig ti dager skal jeg feire min bursdag med gode venninner og jeg kjenner allerede at jeg gleder meg. Tre dager før blir sønnen min 6 år. Jeg skal prøve å gjøre det jeg kan for at han skal få den samme gode følelsen som jeg hadde og fremdeles har.

I den anledning vil jeg oppfordre alle foreldre eller folk rundt barn som har bursdag, om det er vår, høst, sommer eller vinter å prøve og gjøre bursdagene minnerike for barna sine. Prøv å få de til å føle ”den følelsen”, slik at de kan ta den frem når de blir eldre og fortsette å glede seg over bursdagene sine.

Nyt våren, ”den følelsen” og det vi har foran oss. 🙂

Trine ♥

Trine

 

Legg igjen en kommentar