trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Trives du i jobben din?

| 0 kommentarer

Nå som påskedagene snart setter inn for alvor og nesten alle skal ha fri, vil jeg skrive noen ord om det å trives i jobben du gjør hver dag. Dersom du kjenner litt på det jeg skriver, ta med deg disse ordene inn i påsken. Kanskje er du klar for en endring?

Veldig mange mennesker har en jobb fordi de er nødt til å tjene penger. Penger må vi ha for å overleve i samfunnet vårt. Det er en viktig del av et menneskes liv. Er det kun pengene du er der for, eller liker du det du jobber med? Har du noen gang sjekket jobbverdiene dine for å se om de matcher den jobben du har?

Det gjorde jeg for en del år siden. Jeg fikk meg en real oppvåkning kan du si. Det kom ikke som noen stor bombe at jeg ikke passet inn der jeg var, det kjente jeg jo på magefølelsen. Det var en kamp å komme seg tidlig på jobb. Jeg hadde ikke satt meg foran PC´en før jeg så på klokka. Når er neste pause og når kan jeg prate med de andre? Når skal vi være sosiale? Jeg liker nemlig godt å snakke med andre mennesker. Da er det kanskje litt dumt å sitte foran en PC som ikke kan prate… Jeg er veldig glad jeg investerte penger for å finne ut hva jeg passer å jobbe med. Dette var et vendepunkt for meg, det ble starten på en helt ny karrierevei, og denne veien trives jeg på. 🙂 Jeg ble i tillegg kjent med meg selv på en helt ny måte. I dag handler jobben min om å gjøre det jeg er god til og det jeg brenner for. Jeg vil gjøre en forskjell for andre mennesker, enten det er barn, foreldre eller andre voksne mennesker som trenger å finne seg selv og skape seg et godt liv.

Jeg vet det er mange mennesker som ikke trives i jobben sin. Jeg vet det er mange mennesker som til og med er sykemeldte eller uføretrygdede fordi de ikke trivdes i jobben sin. Jeg vet det er mange mennesker som har en jobb fordi det bare ble sånn eller fordi foreldrene sa at de måtte bli akkurat det. Jeg lurer på om de også ville fått det bedre ved å finne ut hva de passer å jobbe med..?? Det er vanskelig å si, men det kan jo hende. Jeg vet jo selv at det er lett å miste motet når du har gått år ut og år inn i en jobb det egentlig er meningen at noen andre skal ha. Hvor lenge skal du vente, tenke og kjenne på mistrivsel? Det er bare opp til deg.

Jeg tror vi kunne gjort noe lenge før vi kommer til punktet der vi er i en jobb vi ikke trives. Kanskje kunne vi sett hver enkelt på et tidligere tidspunkt. Kanskje allerede i skolen kan man finne barn med spesielle talent og egenskaper som egner seg godt i forskjellige jobber. Alle mennesker har noe spesielt i seg. For deg som er i en jobb der du mistrives, søk hjelp. Kanskje er det din tur til å finne drømmejobben. For elever som går på skolen, finn dine unike egenskaper og bygg videre på disse. Det du kan starte med allerede i dag er å skrive ned dine gode egenskaper og det du er god til. Skriv ned to hver dag over en periode og se om du bruker disse i jobbsammenheng.

Jeg ønsker alle som leser bloggen min en riktig god påske, nyt fridagene og kos deg 🙂

Trine ♥

stress in ufficio

Legg igjen en kommentar