trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Hva er det du er så sint for?

| 0 kommentarer

Mange mennesker plages av sinne, både sitt eget, i nære relasjoner, på jobb, i skolesammenheng og generelt rundt om i samfunnet vårt. Det er som regel en grunn til at folk blir sinte, i hvert fall for akkurat den personen. I tillegg kan det være utrolig slitsomt for de rundt folk som farer opp i sinne.

I og med at vi tolker situasjoner forskjellig, så vil vi også reagere forskjellig. Det er ikke dermed sagt at det bare er å buse ut i sinne hver gang noen sier noe eller gjør noe som du reagerer på. Hvis du sliter med å kontrollere sinne ditt, så er det viktig å prøve og finne ut hva som er grunnen til at du sliter med dette. Hva er det inni deg som prøver å komme ut hver gang du blir sint. Hvorfor reagerer jeg sånn? Dette er kroppens fysiologiske måte å si ifra at noe ikke stemmer, derfor reagerer den med en negativ følelse som for eksempel sinne.

En liten øvelse:

Det første du skal spørre deg selv om er: Vil jeg fortsette å ha det sånn at jeg farer opp i sinne i tide og utide eller vil jeg ha en endring til det bedre for meg selv og de rundt meg? Når du er klar for å endre deg, først da er du klar for å gjøre noe med det.

Tenk tilbake på første gang denne følelsen oppsto i livet ditt. Hvis du ikke husker så spør noen rundt deg som kanskje kan hjelpe deg. Når du har funnet ut av dette, kan du tenke etter om det var noe spesielt som skjedde rundt den tiden. Kanskje en hendelse, noe som skjedde på skolen, i familien eller lignende. Når du har funnet ut av dette, så tenk tilbake på situasjonen(e). Se om du i dag kan lære noe av hendelsen(e) som du kan ta med deg videre. Er det noe som har skjedd som må tilgis, så gjør det nå. Å tilgi er å gi opp håpet om at fortiden ville vært annerledes. Sett deg fri fra fortid, som tidligere gjorde at du har tatt med deg sinne ditt. NB: Dette er viktig! Lag deg en ny måte å reagere på i situasjoner hvor du tidligere ville brukt sinne. Visualiser denne måten endel ganger og gjør den så reell som mulig. I tillegg til dette bruk gjerne pusteteknikker når sinnet oppstår, det finnes flere å velge mellom. En fin en er trekantpust. Pust inn og tell til for eksempel tre, pust ut og tell til tre og hold pusten og tell til tre. Fortsett inntil sinne har nådd en topp og er på vei nedover igjen. Dette er forskjellig fra person til person. Ta den tiden du trenger. Hva skal du så gjøre annerledes fremover, bestem deg for dette og vær tro mot det.

Som jeg har sagt i tidligere blogger, så krever dette gjentakelser og øving. Du må ha et klart mål om hva du vil ha istedenfor sinne. Når du har dette klart og du virkelig har lyst til å endre deg, så setter du i gang. Dette klarer du og jeg heier på deg 🙂

Trine ♥

Angry boss with employee

 

Legg igjen en kommentar