trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Tidenes Wake-up call!

| 0 kommentarer

Dette er tidenes Wake-up call!

Dette er ikke en tid for å være ego. Ego-tripping vil bli svært synlig i disse dager, og her vil vi kunne «skille klinten fra hveten», for å bruke det uttrykket. Er du ego eller hel ved, det er spørsmålet nå.

Det er store og omfattende ringvirkninger om dagen, og det er nesten ikke til å tro at et bitte lite virus står i fare for å vippe hele verdensøkonomien av pinnen på denne måten. Det er av dette grunn nok til å spørre seg hvor bærekraftig samfunnet vårt egentlig er, når vi ser risikoen vi nå står overfor.

Samtidig står vi alle i et mediehysteri og tilnærmet «frykt-propaganda» av de sjeldne. Det er ikke rart mange bærer på frykt, og blir skremt og redd. Jeg syns det er viktig at mediene tar litt ansvar for all frykten som nå blir spredd. Dette kommer til å ha store konsekvenser for den psykiske helsen til mange mennesker i lang tid, noe som igjen vil gå utover vår økonomi – både for nasjon, bedrifter og individ. Vi vet at frykt og redsel over tid bringer angst og depresjon. Tenk over det….

Det er lett å bli maktesløs og tilnærmet paralysert nå, men ett grep kan du selv ta: – slutt å lese alt du kommer over av nyheter som sprer slik frykt. Nå i disse dager er det eksempelvis mye hyggeligere stemning på SoMe. Tonen der er stort sett veldig hyggelige og man er rause med hverandre. I tillegg er det en sterk dugnadsånd allerede, som vi ikke skal glemme. Og, tar du turen ut i marka, er det smil og nikk som gjelder. Rett og slett god stemning og vår i luften…

Det som er ganske sikkert nå om dagen er at vi uansett får en mulighet til å ta en pause fra den vanlige hverdagen, og med det bringer mulighet for å reflektere over hva som virkelig betyr noe for oss. Hva er vi egentlig, uten overfloden av materielle ting? Det kan jo hver og en reflektere over hver for seg, i disse tider.

Nå og etterhvert er også tiden inne for mange å tenke nytt, finne løsninger og nye og mer bærekraftige måter å drive business, det offentlige, kommune og stat.

Det vi uansett vet, er at tiden så definitivt er inne for å vise solidaritet ved å samarbeide, følge retningslinjer, vise omsorg og vennlighet.

Og husk å PUSTE med magen! 🖤

Trine ♥

Trine Øfsti Bråten er eier og gründer av Diameta og den frivillige organisasjonen Go´nok. Diameta og Go´nok jobber for at alle barn og unge skal føle seg trygge, glade og ha en god selvfølelse. Diameta er opptatt av å styrke og opprettholde god selvfølelse hos barn og ungdom, slik at de blir motstandsdyktige og har styrke og trygghet i seg selv når utfordringer oppstår. Dette er forebygging og dette må læres! Det må helst læres før barnet opplever en traume som setter så dype spor at det får problemer med å delta i samfunnet. Når barnet har nok motstandsdyktighet vil barnet tåle mer. Elsk barnet ditt høyt, og slutt å sy puter under armene – da lærer de seg ikke å bli selvstendige individer.

Legg igjen en kommentar