trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Tid for selvanalyse og refleksjon…

| 3 kommentar

Å se ting fra en ny vinkel, kan noen ganger åpne opp for nye erfaringer og ny kunnskap. Nå som jeg er litt nede for telling (som jeg pleier å si), så har jeg lagt merke til at jeg reagerer annerledes på hvordan jeg blir inspirert og motivert og hva som gir meg energi.

Her om dagen fikk jeg en video i innboksen min på FB. Det stod med store bokstaver: DO IT NOW! Jeg klikket meg inn på videoen og kjente etter kort tid at dette IKKE er noe som inspirerer meg der jeg er nå. Jeg ble heller småstressa over alt som burde gjøres, huskes og sies AKKURAT NÅ og at du må skynde deg å bruke muligheten til å gjøre det NÅ så du ikke angrer før du dør…

Jeg ser logikken i filmene og budskapene som florerer der ute. Det er nok endel mennesker som utsetter ting de kanskje kommer til å angre på at de ikke gjorde, og trenger et lite puff for å sette i gang. MEN, jeg tror også det i noen sammenhenger tilfører et unødvendig press og stress på folk sånn at de kanskje gjør mye mer enn de har kapasitet og helse til. Døgnet har bare 24 timer, og 8 av dem skal brukes til å sove. Les mer om viktigheten av nok søvn HER!

Jeg er av natur en ”doer” som har lett for å komme med nye ideer og har også hatt evnen til å sette i gang og gjennomføre ideene. Det kan bli litt for mye til tider og det er nok en av grunnene til at jeg nå befinner meg i denne situasjonen… Så – nå skal jeg trene på å være en ”un-doer” i en periode og samtidig vil jeg finne ut hva som skal til for å få tilbake energi, styrke og den gode balansen i hverdagen. Jeg skal derfor være bevisst på hva som inspirerer og gir meg energi. Jeg kommer til å teste ut hva jeg kan gjøre for å ha mer ro og balanse og sist men kanskje aller viktigst hva jeg må justere på.

Jeg kommer til å la meg inspirere av folk som inspirerer fordi de er ekte og ærlige. Jeg kommer til å beskytte meg mot influencere som er kjøpt og betalt for å påvirke folk til å kjøpe noe de ofte selv ikke tror på en gang.

Dette blir en prosess der det blir tid for selvanalyse, refleksjon, inspirasjon, ny kunnskap, erfaring, justering og endring.

Skriving gjør meg godt, så jeg deler på bloggen når jeg har noe på hjertet som kan være av interesse for andre.

Trine ♥

Trine Øfsti Bråten

3 kommentarer

 1. Å så fint Trine, jeg satt akkurat og skreiv for å få folk til å tenke over hva vi må og ikke må. Jeg nyter livet om dagen, i noens øyne sikkert for mye, men jeg elsker å skrive og da gjør jeg det. Vi skal skape en bedre hverdag for de unge der ute, men ikke i går, vi tar den tiden det tar.
  DET ER SÅ FINT AT DU ER DU TRINE.
  STOOOOR KLEM fra Hadeland.

 2. Dette er (også) livsvisdom og trygge nøkler for levd liv, Trine – ikke minst når du velger å anvende Pauseknappen din litt ekstra.

  Det å være allsidig, ressurssterk, oppriktig interessert i medmenneskers ve og vel, og samtidig en driftig iverksetter («doer», som du kaller det) er både en velsignelse og et viktig forvalteroppdrag.

  Sistnevnte gjelder (som du selv er så tydelig på) også retten til og ansvaret du/vi har for tilstrekkelig egenomsorg slik at vi varer til våre deler av ‘oppdrag, iverksetting og muligheter’ har blitt trygt forankret i den virkelige verden. ?

  ~ Du er bevisst på at du er en som kan løfte ideer, drømmer og visjoner opp fra tanke til handling, og innimellom kjenner nok du også på at samtidig som det gir enorm glede, så er det også (tidvis svært) krevende. Samtidig er heldigvis prosessene tuftet på en spennende rekke med ubetingede privilegier. ??

  Jeg vet at mange vil nyte godt av dine perspektiv, din know-how, dine tidsriktige iverksettinger og din erfaringskompetanse i tider som kommer også. Derfor gjentar jeg mine Kudos og lykkeønskninger til deg for ditt bevisste valg av en Timeout.

  ~ Med premissene og nøklene du presenterer ovenfor som retningsgivende for dine dager og øyeblikk i tiden som kommer vet jeg at du kommer styrket og forfrisket tilbake til de arenaene som er og blir rikere og mere robuste akkurat fordi DU berører dem så fint.

  Lykke til, og alt godt til den fine kjernefamilien din likeså! ?

  Warmest, Kristen

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.


Follow Me

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: