trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Misunnelse

| 0 kommentarer

Jeg snakket med en veldig hyggelig dame her om dagen som minte meg på at MISUNNELSE dessverre fortsatt er svært utbredt. Kanskje mye mer enn vi er klar over. Jeg har selv opplevd forskjellige former for misunnelsesadferd, og selv om det er den som ER misunnelig som egentlig kanskje har det verst inni seg – så er det i noen sammenhenger ikke så veldig hyggelig å bli utsatt for det heller.

Jeg liker å fundere på hvorfor ting skjer og i dette tilfelle – hvorfor folk blir og er misunnelig? Jeg tror det har en stor sammenheng med hvor godt vi har det med oss selv sånn innerst inne. Det er nok ikke alle som er bevisst på at de er misunnelig, da dette kan være et mønster som det er utfordrende å komme ut av. Hvis folk føler seg mindre verdt enn andre, så kan det gi grobunn for misunnelse.

Her er det viktig med selverkjennelse og det å jobbe opp en god selvfølelse (og selvbilde) som gir nok trygghet til å være deg selv.

Misunnelse forekommer i praksis på flere måter sånn jeg ser det. For eksempel: baksnakking, falske rykter, stygge blikk, utestenging, eksklusjon, manglende inkludering, erting og mobbing. Det du kan risikere å gjøre når du viser misunnelig adferd er å drive folk bort fra deg i tillegg til at du gjør livet kjipt for andre. Klarer du ikke å dy deg, vel da er kanskje nye strategier på området verdt å vurdere.

Det er faktisk, tro det eller ei mye hyggeligere å være raus og gi folk ros og støtte. Du vinner så mye mer på det både kort og langsiktig. Det gir til og med glede for begge parter. Vær en som unner andre å være seg selv og husk at det beste er å være autentisk i forhold til den du er, da blir det mye lettere å være deg. Slutt å sammenligne deg med andre. Du er unik og god nok som den du er med det som definerer deg som menneske.

Trine ♥

#værraus #gonokantijanteloven #antijanteloven #gonok #diameta

 

 

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.


Follow Me

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: