trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Mange spør hvordan det går om dagen…

| 5 kommentar

…så jeg skriver litt her.

Så får de som spør og de som vil lese litt om min faktiske situasjon – i tillegg til mine tanker og refleksjoner rundt hva dette betyr for meg, og hvilke tiltak jeg håper vil hjelpe meg i min situasjon. Takk til alle som bryr seg. 🙂

Det er skikkelig rart å være i den situasjonen jeg er i nå. Jeg føler meg ikke helt som meg selv, og det er en ganske merkelig følelse. Det å skulle roe helt ned, og ikke klare/orke å gjøre det jeg vanligvis gjør, føles veldig kjipt (rett og slett). Jeg er jo så vant til å bare kjøre på, fordi jeg liker jobben min og alt annet jeg har i livet mitt.

Som den nysgjerrigper jeg er, så liker jeg å forstå og sette ting i perspektiv.

Det jeg skjønner veldig godt nå er at kroppen er klok. Den gir signaler når noe ikke stemmer helt. Jeg har fått signalene en god stund, jeg har bare ikke klart å lytte – før nylig. Når jeg nå lytter, gjør endringer, roer ned, så kommer det nye signaler. For meg så føles det som om kroppen kommer over i nye faser.

Nå er jeg (i min verden) i fase to. Fase to-signaler for meg – som begrenser meg mest – er svimmelhet, dårlig hukommelse og lav konsentrasjon + fysiske signaler i kroppen; – jeg blir mye fortere sliten og tåler mindre belastning  både fysisk og mentalt.

Grunnen til dette har jeg vært inne på før. Det har vært for mye jobb over for lang tid, og jeg som mange andre vil jo helst klare å sjonglere 100 baller i lufta både på jobb og privat. Les mer om det her!

Det er visst mange flere som har vært og er i samme situasjon som meg, har jeg nå skjønt. Det er kanskje ikke så rart ettersom vi lever i et samfunn med så mange muligheter, et høyt press, samtidig som vi blir eksponert for impulser konstant. Hjernen hviler ikke lengre. Vi må ikke glemme at vi ofte setter veldig høye krav til oss selv. Jeg snakker selvsagt også for meg selv. Det er mange gode artikler på nett om utbrenthet. Jeg vil trekke frem en som er verdifull å lese om du tror du er i faresonen. LES HER!

Jeg tester for tiden ut hva som skal hjelpe meg til å føle meg som meg selv igjen:

–       Jeg gått på et kurs der jeg får en bevisstgjøring om forskjellige temaer som er relevant for situasjonen jeg er i, som også skal sette meg i stand til å hjelpe meg selv. Dette har vært verdifullt for å forstå kroppens reaksjon og at det er helt normalt å ha det sånn.

–       Yoga, meditasjon, hvile.

–       Et verktøy jeg har med meg hele tiden er pusten, og der finnes det mange forskjellige teknikker og ta av. Jeg har flere jeg bytter på og bruker.

–       Jeg passer på å bevege meg, både ved å gå turer (helst ute i naturen) og få i gang blodsirkulasjon gjennom øvelser.

–       Jeg er bevisst på hva jeg bruker tiden min på og leser, ser, gjør det som inspirerer meg og gir meg glede.

–       Jeg går til behandling hos en fantastisk terapeut (kan anbefales om ønskelig).

–       Jeg skriver.

–       Er bevisst på det jeg er takknemlig for.

–       Får nok søvn.

–       Gode samtaler med nære og kjære.

–       Er sosial (så mye jeg orker).

Dette er en start, og kanskje er det ting jeg må endre på, ta vekk eller legge til underveis.

To ting som er viktig i tillegg til disse tiltakene – å anerkjenne situasjonen og være tålmodig. Jeg har fortsatt en jobb å gjøre med dem begge.

Så vil jeg tilføye, ut fra egen erfaring, det kanskje viktigste; – enhver må finne «sin vei». Og det viktige er uansett å anerkjenne at situasjonen betyr å gjøre tiltak overfor seg selv, og skape positiv og sunn endring. Derfor føles det veldig godt…. «å være på vei».

Trine ♥

Nerja = yoga, meditasjon, bevegelse, sol, god mat, hvile og gode samtaler – snart.

5 kommentarer

 1. Dette er grunnen til at jeg gleder meg til foredraget mitt som kommer snart…..Ta tilbake kontrollen.
  Du er IKKE alene Trine og jeg var der for 4 år siden. Jeg valgte selv å stoppe opp FØR kroppen virkelig begynte å si i fra….og i dag jobbet meg «tilbake» for å faktisk kunne si at jeg aldri har hatt det bedre.

  Vi er heldig som har valg og har muligheten til å stoppe opp….for kroppen sier i fra . Gode tanker til deg 🙂

 2. Tenker på deg! ?

 3. Tusen takk for at du deler, Trine. Nyttige erfaringer. Ønsker deg alt godt framover, og jeg heier på deg, uansett!!
  Hører det er mange voksne, driftige kvinner som møter veggen, også pga ‘overgangsalderen’. Den kan gi symptomer som du beskriver.
  Kan være lurt å sjekke hormonene og ev utelukke eller ta hensyn til de❤️

 4. Så fint å lese din åpne og tillitsfulle deling, Trine. Det krever mot – og samtidig evne og vilje til vennlig aksept av (delvis) sårbarhet likeså, å dele på denne måten. Kudos og respekt til deg! ???

  Du er så inspirerende og løftende (!) i måten du deler, favner og inspirerer andre (!) på jevnt og trutt, og det er iøyenfallende faktisk. Samfunnet og verden forøvrig trenger hoder, hjerter og stemmer som deg, min venn. Akkurat derfor er det også så avgjørende at du finner akkurat «din vei» … til egenomsorg og det jeg kaller «Vekst gjennom sårbarhet» (i ett av mine foredrag). ?

  ~ Bare du kjenner din vei, og hvor skoen trykker mest. Jeg forstår likevel en del av det (spesielt) en som deg opplever både mentalt, emosjonelt og fysisk nå om dagen. Akkurat derfor er det ekstra godt å få anledning til å…

  (1) takke deg for alt du har vært og er for så mange;

  (2) oppmuntre deg fordi jeg vet at det fortsatt ligger fenomenale spor akkurat – og spesielt – du kan tre inn i og fylle trygt – når du selv kjenner at tiden er moden for det; og … ikke minst –
  (3) få heie på deg som en dedikert hverdagsmestrer og et medmenneske ditto dedikert til å ivareta deg selv og dine nærmeste på aller beste måte. ? (Også det er eksempel til etterfølgelse!)

  ~ Må du og dine kjære finne fortsatt glede, mening og verdier som revitaliserer mens du klokt anvender Pausknappen du rår over også. Det står respekt av ditt valg, og jeg er sikker på at du får mye igjen for det. Det samme vil dine lesere, lyttere og følgere garantert få oppleve … in due time. ?? Jeg heier på deg!

  Warmest, Kristen

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.


Follow Me

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: