trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Hvordan går det med deg nå da, Trine? – en liten statusoppdatering fra meg…

| 10 kommentar

Takk til alle som spør og bryr seg om hvordan det går med meg, det varmer veldig. Jeg prøver å svare alle som sender meldinger, men noen ganger glipper det litt og det beklager jeg veldig. Jeg liker ikke å overse folk som bryr seg. Det betyr mye! ♥

Det har vært en lang og trå prosess så langt. Jeg er dessverre ikke utstyrt med den lengste tålmodigheten på denne kloden, så derfor må jeg bare ærlig innrømme at det har vært mange tunge dager siden jeg gikk ned for telling. I prosessen har jeg følt på skam over å ha satt meg selv i denne situasjonen, jeg har også vært flau over å snakke om det og jeg har vært veldig trist når jeg trodde jeg var kommet lenger enn jeg har.

Ikke nok med at jeg selv har påført meg en slags formening om at nå burde jeg jo ha kommet så langt at jeg kan jobbe fullt igjen, så har jeg også opplevd å få dømmende spørsmål fra andre. Det er mye snakk om #usynligsykdom til tider og det kan jeg nå si at jeg har erfart å være en del av. Som jeg sier til folk som spør; hadde jeg vært frisk – så hadde jeg ikke med viten og vilje utsatt hverken meg selv eller mine barn for en så lav inntekt, det er kun fordi jeg ikke har vært i stand til å ha det annerledes. Jeg kan bare advare andre som «tror» de er overmennesker og bare kan jobbe til alle døgnets tider og ikke trenger søvn og hvile, så lenge det de jobber med er lystbetont – men det funker ikke sånn. Presser du kroppen lenge nok, så blir den sliten og du trenger hvile – da styrer kroppen og ikke viljen. Bruk heller tid på å regne ut om du har råd til å havne i en sånn situasjon, hvis det ikke hjelper å si at det ikke er bra for helsen din. Les mer om faren ved for lite søvn HER og for mye stress HER!

Jeg har i hvert fall kommet meg så langt i prosessen nå, at jeg endelig så smått er i gang med å jobbe, og jeg kan si det er mange flere gode dager nå. Jeg har vært i gang med jobb en liten stund, men inntil nylig kun med administrative ting. Jeg vet at akkurat den biten ikke gir meg den gleden jeg trenger for å trives på jobb, så det jobber jeg med å finne gode løsninger på både for Diameta og Go´nok. Det som derimot gir meg glede i jobb er å få lov til å snakke med og hjelpe barn, ungdom, familier, elever på skoler og holde kurs og foredrag. Det er det jeg blir glad av og det er det som gir min jobbtilværelse mening og påfyll. Jeg er derfor endelig åpen for å ta i mot klienter igjen, både i Oslo og Tønsberg (i splitter nytt kontor). Jeg har ikke full kapasitet enda – så det kan bli litt ventetid, men jeg er i gang. Les her hva jeg kan hjelpe til med. 🙂

Det å manøvrere det å komme seg tilbake til 100% jobb er en utfordring i seg selv. Når viljen er større enn evnen, så kan jeg foreløpig si at jeg allerede har gått på noen smeller som jeg må lære av. Godt er det at jeg har folk rundt meg som er tålmodige med meg. Takk til dere! Er du i samme situasjon som meg kan virkelig anbefale deg å knytte kontakt med andre som har gått veien før deg, det har jeg gjort. Det er veldig betryggende å snakke med de som har erfart å «møte veggen» fordi de kan berolige deg når det kommer tilbakefall og gi deg noen velmenende og gode råd om hva du kan gjøre når de kommer.

Takk for at du leste. Jeg setter stor pris på en positiv tanke fra akkurat deg, så kanskje jeg kommer tilbake for fullt enda fortere. 😉

Trine ♥

Følg meg gjerne på Instagram eller Facebook

Trine Øfsti Bråten er eier og gründer av Diameta og den frivillige organisasjonen Go´nok. Diameta jobber for at alle barn og unge skal føle seg trygge, glade og ha en god selvfølelse. Trenger du hjelp med selvfølelse og livsmestring, ta kontakt!

10 kommentarer

 1. Hei Trine,
  Du er en fantastisk person og helt nydelig at du deler så åpent.

  Jeg gikk selv på en skikkelig smell i 2007 som var ekstremt tøff. Brukte nesten et år på å komme tilbake og da jobbet jeg systematisk med trening, kosthold, gikk i terapi mv.

  Hadde stor nytte av en samtalepartner som for det meste bare lyttet og stilte gode spørsmål.
  Jeg fikk luftet ut frustrasjon og etablert en slags selverkjennelse som jeg har med meg den dag i dag.

  Denne våren har igjen vært en tøff periode for meg. Var fullstendig utslitt i april etter en helt vanvittig periode med jobbing døgnet rundt, reiser og mye action på alle nivå, ikke minst privat.

  Jeg dro ut pluggen en langhelg og tenkte at på mandag er alt ok igjen, men det var det jo selvsagt ikke. Måtte igjen ned i kjelleren og ta en timeout.

  Man skal være ekstremt forsiktig med å brenne lyset i begge ender, men kua glemmer ofte at dem har vært kalv.
  Dette gjelder spesielt når alt føles bra, ting går oppover og alt føles riktig.
  Det er egentlig da man bør sette seg på en stein under et tre i skogen, trekke pusten dypt og minne seg selv på hva som er viktig i livet og om man gjør riktige valg.

  Jeg kunne ha skrevet mye rundt dette, men vil bare opplyse om at ting når bedre nå.

  Det å være gründer er noe av det tøffeste man kan begi seg ut på og mange ganger en veldig ensom reise, selv om man har allverdens nettverk.

  Vi snakkes og gratulerer med nytt kontor i Tønsberg. Det blir kjempebra 👍👍👍

 2. Heia Trine👍

 3. Riktig god bedring til deg, og takk for åpenheten, Trine 😘

 4. Godt at du er tilbake, Trine. Jeg vet også hvor tøft det er å komme tilbake. Når lysten vil og tror den kan mer enn energien. Lykke til videre💜

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.


Follow Me

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: