trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Hvilken følelse er den beste du vet?

| 0 kommentarer

Hvilken følelse er den beste du vet spurte jeg min yngste sønn Samuel for noen år siden. Han svarte «jeg liker å være glad jeg, mamma».

De siste fem årene har jeg gjort mitt eget lille forskningsprosjekt der jeg har spurt mange barn og ungdom det samme spørsmålet.

Hittil har jeg bare fått like svar.

De svarer noe sånn som; «den beste følelsen er når jeg er glad» eller «jeg liker å være glad».

Når jeg spør hva som gjør dem glad, så kommer ofte svar som; å bare være sammen med mamma og pappa, venner, besteforeldre er veldig fint eller å gjøre noe de liker som å spille fotball, håndball, dataspill, leke, synge, tegne eller lignende.

Jeg har ikke fått et eneste svar som handler om å få voldsomme gaver eller andre materielle ting.

Hvis jeg skal tolke tilbakemeldingene om hva som gjør dem glad, så virker det som om barn gjerne ønsker å ha mer kvalitetstid sammen med folka sine, og de krever heller ikke at det skal gjøres så spektakulære ting. Ordtaket det enkle er ofte det beste, holder i massevis virker det som. Jeg vet det er viktig at vi foreldre er gode rollemodeller og viser dem at vi også setter pris på det enkle i livet og det som gjør oss glade. Barn og ungdom vil helst være glade, det er jeg ganske sikker på og det får de ved å være sammen med folk som betyr noe for dem og ved å gjøre noe de liker. Barn liker å se at foreldrene er glade og foreldre liker å se at barna er glade.

Hva som gjør akkurat deg glad, det er det bare du som vet. En ting er sikkert – du vet hvordan glede føles og hvor den følelsen kjennes i kroppen din. Vet du hvilke tanker og handlinger som gir deg den følelsen? Det å være bevisst hva du bruker tenke tiden din på, og hvilke valg du gjør på bakgrunn av den som bidrar til de følelsene du føler er viktig for å få mer av de tankene og følelsene du ønsker. Et lite tips: Tenk på hva du tenker på som gir deg de følelsene du føler. Tenk mer på det som gir deg gode følelser.

Kort fortalt: Det du tenker fører til det du føler. Velg med omhu!

Trine ♥

Samuel og mamma (Trine Øfsti Bråten). Det å ha folk rundt seg som viser omsorg, kjærlighet og som bidrar til glede – gir trygge og glade barn og ungdom.

 

Legg igjen en kommentar