trinesblogg

..når jeg har noe på hjertet!

Blir du misunnelig eller sjalu ved å sammenligne deg med andre?

| 6 kommentar

For en god stund tilbake tok jeg meg selv i å bli påvirket av hva andre fikk til og tenkte  at – åååå herreguuud det klarer i hvert fall ikke jeg, de andre er mye flinkere enn meg, mitt budskap er ikke bra nok, det er ingen som vil høre på hva jeg sier. Det kunne vært starten på misunnelse og selvsammenligning, etterfulgt av sjalusi og ingen fremdrift på det jeg vil få til i mitt liv.

Jeg har lagt merke til at enkelte mennesker lar seg påvirke av det andre på Facebook og Instagram legger ut om seg selv. Noen påstår til og med de blir deprimerte av å sammenligne sitt liv med alle de ”vellykkede” og ”lykkelige” menneskene der ute. Det er ikke bra for helsa å la seg påvirke negativt av hva andre driver med hverken på sosiale medier eller ellers i livet utenom sosiale medier.

For å ta Facebook som eksempel, så tenker jeg at de menneskene som legger ut bilder av sine kosestunder, turer, øyeblikk, minner osv… må få lov til det uten at det blir oppfattet å være en sånn ”kjip” greie. Tenk deg det ”ene” menneske som sitter hjemme en fredagskveld, og akkurat har helt opp litt rødvin i favorittglasset sitt, tent i peisen, laget taco og tenker at NÅ skal jeg dele noe av min fredagslykke med vennene mine på Facebook. Eller hun som er på jentetur med venninnene til Palma, tar bilde av seg selv og jentene på en koselig restaurant og har lyst til å dele ”øyeblikket” med sine venner på FB. Hva er galt med det? Jeg synes det er flott at folk vil dele sin hverdag, sin lykke og sine bilder med andre.

For en god stund siden ble et bilde fra Instagram av fotballfrue 4 dager etter fødsel delt på nettet. Endel folk ble provosert over hvordan hun så ut etter fødsel. Jeg kan skjønne at folk blir påvirket av det, men jeg spør – hva er grunnen til at du blir provosert? Her handler det om å godta andre som den de er, og ta ansvar for hvordan vi ser på oss selv og vår egen situasjon. Jeg forstår at unge mennesker kan la seg rive med inn i en drømmeverden av rosabloggere, og ender opp med dårlig selvbilde. Det er dette vi må ta tak i, vi må bygge opp våre barn og unge til å ha god selvfølelse slik at de blir selvstendige individer som har tro på seg selv.

Det finnes helt klart folk på sosiale medier som hvert ledige øyeblikk enten poster et bilde eller forteller hva de driver med. Alt fra at de skal på do, pusse tenner, ringe moren sin, har omgangssyke, influensa eller konstant vise frem sine nye «vellykkede» innkjøp. Det er ikke disse jeg mener, jeg forstår at noen kan oppleve dette som ”litt mye” til tider. MEN, for all del, du kan velge det bort ved å skjule statusoppdateringer fra den det måtte gjelde.

Jeg skjønner at det kan være vanskelig å se for seg at de som kun poster sine beste øyeblikk, har et ”vanlig” liv som alle andre. De har sikkert også morninger de maser på barna for å få de til å stå opp, har dårlig samvittighet for ikke å få trent en dag, ikke fått tid til å være sosial i det siste. ALLE har sånne dager innimellom, det er en del av livet.

Lar du deg påvirke negativt av folk som er «lykkelige» på sosiale medier?

Istedenfor å boikotte de som legger ut hyggelige statuser – kanskje du kan starte med å slutte å sammenligne deg selv med andre, og gjør noe for din egen lykke – hvis du virkelig VIL bli lykkeligere da. Du kan ta tak i livet ditt og gjøre noe annerledes enn det du har gjort hittil. En viktig setning å huske på: Hvis du gjør det du alltid har gjort, får du det samme resultatet du alltid har fått.

Du er den du er, og ønsker du en endring er det bare DU som kan ta tak i det.

♥ Trine

Diameta01low

Trine Øfsti Bråten, DNCF sertifisert NLP coach/mental trener og gründer av Barne- og ungdomskurs for god selvfølelse 7 – 17 år. www.diameta.com

6 kommentarer

  1. Godt sagt, Trine! Det er altfor mange av oss betrakter resten av verden via speilet av vår egen situasjon. Summen av alt det vi da opplever at andre lykkes med kan fort bli et «jøss, så forbannet nidkjære og nyttige alle andre er..» Det er viktig å vende blikket innover, men jeg er enig med deg i at det bør være for å gjøre positive og ønskede endringer i eget liv – ikke for å sammenligne seg med alle andre..

  2. Du er så klok og reflektert Trine. Viktig å lære barna vår at vi alle er ulike, men alle er like mye verdt. Vi er jo også alle sammen perfekte i den forstand at det finnes ikke en bedre utgave av deg selv noen steder. Alle barn burde slippe å oppleve å ikke være bra nok, men det er ikke lett så lenge vi definitivt lever i et konkuransesamfunn. Men det er jo ingen som er flinkest på alle områder. Og kampen for å bli best kan kanskje ofte koste alt for mye. Lykke til videre med bloggen din!

  3. En veldig bra blogg Trine!
    Jeg er opptatt av hvordan vi alle kan velge å snu de små «stikkene» vi eventuelt måtte føle over andre som gjør det godt til aktiviteter og tanker som bringer oss selv nærmere vår beste versjon. Følelsen av egen utilstrekkelighet eller mindre verd minner oss om drømmer og ønsker vi enda ikke har tatt ordentlig på alvor, og som ligger der inni oss og håper på vår oppmerksomhet og handling. Alle kan gjøre noe med akkurat det, og derfor har de vi ser opp til så kraftfull magi i vårt liv. Men først må vi innrømme det.. Vi ønsker å vokse, vi vil noe mer.

    • Tusen takk Kristin 🙂 jeg er enig med deg. Det er viktig å bli bevisst at man vil noe mer. Neste steg er å ty til handling og ville ha en endring 🙂 Tror nok mange beveger seg i landet før bevissthet, der de ønsker noe – men ønsket blir med tanken. Hilsen Trine 🙂

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.


Follow Me

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: